Ja nu har jag genomskådat onyttan med plats för båten i vatten när den inte används. Ja...för nu har jag hittat det som är billigast och bäst för min ekonomi, milön och för båten. Det började när jag tog upp båten i höstas och jag fick hyra en högtryckstvätt för dyra pengar och hyra vinterplats för ännu dyrare pengar och betala den hutlöst dyra räkningen för sommarplatsen vid bryggan för båten när den ligger i vattnet. 

För att förbättra min ekonomi  och även miljön i samband med båthanteringen har jag skaffat elvinsch på trailern och en åretruntplats inomhus i varmhall. Det blir billigare än tidigare och jag behöver inte måla giftig färg på båtens botten!  Jag borde få miljöbidrag för det här!  Hur som helst så är jag mycket nöjd inombords! Nu när det regnar kan jag putsa på båten INOMHUS OCH VARMT. Ja nu är det dags att påverka båtplatshusets ägare så han monterar solceller på taket.....miljön framför allt!

Det har ju kommit nya miljoner i bidragskassan för solceller hörde jag på nyheterna i TV. Men de pengarna är redan inbokade för i år hörde jag också!  Ja, ja, det är ju inte miljövänligt att tillverka solceller heller, iallafall vet man inte det ännu riktigt...eller vet man det verkligen? Någon som vet det här inte hört av sig i något TV-program vad jag vet. Jag har ju gjort mitt nu när jag inte åker till Norge och köper giftfärg till båten. Eller kan jag göra mera saker för att rädda miljö?

Ja en elektrisk motor i båten kanske.....? Hörde att man i en framtid ska kunna framställa elektricitet genom att använda en liten atomreaktor!  Men det är ju inte miljövänligt heller. Kanske kan man ta ut lite energi ur den globala uppvärmningen så att jorden blir lite svalare? Nä, men så kan man väl intd tänka?

Jo då det kan man absolut göra! Som kreatör kan man tänka vad som helst men inte göra vad som helst. Man ska skaffa sig kunskap innan man börjar göra saker!  Många har investerat i hissanordningar för sina båtar så de inte ligger i vattnet mellan båtturerna så det rör på sig lite i alla fall! Men att tillverka sådana hissar är ju inte bra för miljön. Ju mer fossila ämnen vi tar upp ur marken ju mer negativt påverkas miljön.

Min granne köper utsläppsrätter och gör därför inte några åtgärder som förbättrar miljön, men vad är det för vits att köpa sig rätten att fördärva miljö när en investering i konkreta åtgärder kostar lika mycket?  Jag gör hellre åtgärder i min vardag än betalar för att dyvla på någon annan en massa jobb! Det är kul att värna om miljö. 

Ren miljö och rent samvete inför kommande generationer visar på empatisk förmåga. Så jag putsar vidare på mina miljövänliga lösningar.