Norra Cypern tänker vi....kan det vara bra som turistmål? Vi ska ta reda på det nu när vi får låna en lägenhet helt gratis av en bekant. Sitter just nu och läser en  folder med reklam och en karta med sevärdheter beskrivna med vackra små bilder. Vi reser om 10 dagar och som ni märker så har resfebern börjat redan. Jag kommer fylla på här med information efterhand som förberedelserna och resan pågår. Det kommer bli bilder och beskrivningar av upplevelser. Välkommen med på resan!

Så då kliver vi på flyget som vi hittade, en flygstol för 1200kronor per person! Fynd! Idag kostar den enda kvarvarande stolen 495 kronor! Men vi är fem som ska flyga så vi väntar inte till sista dagen. Det går bara inte! Vi kom med allihopa och det är perfekt. Vi har smörgåsar och termoskaffe med oss...helt perfekt!

Vi ska till lägenheten i paradiset Tahlassa på norra Cypern. Vi landar i Larnaca på södra Cypern för att ta en förbeställd taxi som vi känner till sedan tidigare resor. När vi hämtat ut väskorna går vi genom tullen på grönt och hittar då vår taxichaufför som håller upp en skylt med våra namn.

Efter 40 minuter kommr vi till gränskontrollen vid gränsen till norra Cypern och chauffören samlar in våra pass för att få dem kollade av en kontrollant som gör det med sin pc. Vi får tillbaks passen och chauffören kör fram 30 meter varefter han svänger in på Norra Cyperns kontroll. Prceduren med passen upprepas varefter vi kör  vidare in i norra Cypern. Här finns inga soldater...inga alls...vare sig FN eller turkiska eller Grekiska. Jag trodde det skulle finnas bevakning av gränsen men det var bara en formalitet...inget annat! Den demilitariserade zonen finns kvar men är bara "ingenmansland" idag.

Vi kör vidare norrut utmed östra kusten på rak fin väg i en timme till och kommer fram till Thalassa och vår lägenhet. Vi har nyckel med oss så vi går direkt in. Det första man ser är havet utanför det stora fönstret och den egna belysta poolen förstås!  Barnen hoppar i direkt! Vi vuxna tar en fika köket. 

På området finns en jättepool med bar och vattenland med tre kanor samt minigolf och fotbollsplan. I restaurangen äter man varje kväll god mat till bra pris inom- eller Utomhus! Temperaturen är 28 grader Celsius nu i november och 24 i poolen. 

Efter maten gör vi ett besök på sandstranden där finns solskyddande små hus med spaljeer och tunna tak av tyg. Vi ser krabbor av ätbar storlek på bottnen. Fast vi fiskar dem ju inte! Inte tillåtet här men längre bort där stranden är slut kan man fiska. Vet inte om det krävs avgift men det vet dom nog i restaurangen eller i vakten vid infarten till området. Tar en titt i baren som ligger på en egen liten ö ute i vattnet nåbar via en lång brygga från land. Tjusigt på kvällen! Alla gångar i trädgården är belysta och alla pooler likaså, även vår egen pool vid lägenheten!

Till nästa år bygger de en ny restaurang och ett gym. Och om två år är 18-håls golfbanan klar, på gångavstånd! 

Ja så här bra är det faktiskt här på Norra Cypern. Sök efter thalassa på google så kan ni läsa mera. Skriv en kommentar om ni vill hyra vår lägenhet på fyra rum och kokvrå...110m2 eller om ni har frågor.