Det blir billigare men man ska ha gott om tid och bra anslutning till nätet. OCH MAN MÅSTE HA BRA TÅLAMOD SAMT LÄSA IGENOM ALL INFORMATION SOM FINNS NÄMND I BESTÄLLNINGSFORMULÄRET. FYLL I ALLA FÄLT.

Alla namn som nämns i passet måste skrivas in i beställningen exakt så som de står i passet. Är det stor bokstav i passet ska det var stor bokstav i beställningen också o.s.v.

Slarva inte med detta, för är det inte exakt kopierat kanske du inte blir insläppt i det land du vill besöka. Kan t.o.m. bli så att du inte kommer vidare när du ska byta flygplan på vägen till ditt semestermål. Många länder utanför EU är oerhört petiga med att biljetten ska stämma med passet i alla avseenden. 

Om du måste ändra något efter att du betalat resan till en agentfirma så är det oftast så att du måste avbeställa hela resan för att sedan göra en helt ny beställning. Det kan då krävas en avbokningsavgift om iblan tusen kronor eller mera.

Om du har köpt din resa direkt av ett flygbolag brukar det kunna göras ändringar i beställningen utan ändringsavgift eller ombokningsavgift. När det gäller felskrivna eller utelämnade namn från passet räcker det oftast att skicka in fotografier av passet så att texten kan läsas för att flygbolaget kan införa ändringarna i beställningen.

Så ett gott råd är att du bör undvika agentföretag och istället beställa direkt hos flygbolag. Betala då alltid resan med kreditkort så att du kan ställa krav på ersättning från det i de fall flygbolaget inte vill ersätta dig för förseningar och annat.

Fullmakter och andra dokument måste absolut vara utskrivna på papper utan hål oavsett var på papperet de befinner sig därför att hålen kan tydas som att dokumentet är makullerat. Det gäller även hål för insättning i pärm så använd plastfickor med pärmhål!

Trevlig resa!